Zupy dietetyczne to świetne rozwiązanie nie tylko dla ludzi po ciężkich operacjach, lecz także dla wszystkich tych, którzy chcą rozgrzać...
Z dyni możemy zrobić praktycznie wszystko: zupę, ciasto, babeczki, muffinki, a nawet hummus i dżem. Możemy ją smażyć, piec, miksować, wekować, marynować. Lekkostrawne...
W lipcowej odsłonie konkursu „Przepis miesiąca” tematem będą pomysłowe, szybkie przekąski „do ręki” – wspaniałe rozwiązanie na letnie...
27.06 - 31.08 - WARSZAWA
Na przekór rutynie
Cykoria najlepiej smakuje na surowo. Idealnie komponuje się z sosem winegret, a także orzechami, serami (gorgonzola, kozi, parmezan, feta), owocami - jabłkami i gruszkami czy wędlinami. Sałatki...
bilansowane żywienie dzieci w wieku przedszkolnym gwarantuje nie tylko zdrowie fizyczne, ale także stanowi ważny wyznacznik prawidłowego rozwoju emocjonalnego i intelektualnego dziecka. Sprawia,...
Wielkanocne posiłki wcale nie muszą być w stu procentach mięsne. Jeśli na co dzień unikacie mięsa, z pewnością żadne święto nie stanowi dla Was wyjątku od reguły. Dlatego z przyjemnością...
Przeciętne zapotrzebowanie kaloryczne kobiety wynosi około 1500 kalorii, zaś dziecku rozwijającemu się w brzuchu mamy wystarcza dodatkowe 300 kalorii. Na początku ciąży oczywiście to zapotrzebowanie będzie mniejsze, więc nie musisz jeść za dwoje. Ważne żeby posiłki były częste, ale w niedużych ilościach....
Zupa z dyni na ostro Składniki: Makaron...
Zróżnicowana dieta Zróżnicowana dieta to podstawa. Od 2. roku życia dziecko powinno jeść 5 posiłków dziennie – śniadanie, drugie śniadania, obiad, podwieczorek i kolacja. Dziecko...
Dieta jest ważnym czynnikiem odpowiadającym za stan zdrowia naszego organizmu. Zdrowy i dobrze odżywiony organizm funkcjonuje prawidłowo, a to prawidłowe funkcjonowanie jest niezbędne do poczęcia dziecka. Najnowsze badania potwierdzają zależność...
Wszystkie buraki obecnie uprawiane tj. pastewne, cukrowe, czerwone lub boćwina, pochodzą od dzikiego buraka który rośnie do dzisiaj na Bliskim Wschodzie, między wybrzeżami Morza Śródziemnego i Czarnego, w okolicach Morza Kaspijskiego i w Indiach. Obecnie burak czerwony uprawiany jest...
Samhain (sam e fuin) było najważniejszym celtyckim świętem. Był to dzień, kiedy radosne, ciepłe lato symbolicznie było zastąpione przez mroczną, ponurą zimę. Celtowie wierzyli, ze w tym dniu dusze umarłych (oraz -co ciekawe - nienarodzonych) zstępowały na ziemię, poszukując osób,...
Powszechnie jednak wiadomo, że sałatka jarzynowa niestety dość szybko się psuje. Są jednak sposoby, aby przedłużyć trwałość tego pysznego dania. Dzięki nim możesz cieszyć się świeżą i smaczną sałatką jarzynową nawet przez kilka dni. Jak przedłużyć świeżość sałatki jarzynowej? Pierwszym...
Ale czy nóż szefa kuchni rzeczywiście ma tak wiele zastosowań? A może lepiej sięgnąć po gotowy zestaw noży kuchennych, co pozwoli Ci za jednym zamachem zaopatrzyć się we wszystkie niezbędne noże kuchenne? Wybierz noże kuchenne dla siebie i na prezent Dobry...
Dynia, która jest u nas jesiennym warzywem sezonowym, to niezwykle delikatne warzywo, bogate w składniki odżywcze i mineralne. Powinna się znaleźć w diecie niemowlęcia już dość wcześnie, a dzieci zazwyczaj ją uwielbiają. Od kiedy można podawać dziecku dynię? Od kiedy dynia dla dziecka? Podaj...
Dlaczego zdrowa dieta jest ważna? Zbilansowana dieta to fundament dobrego zdrowia. Dostarcza organizmowi niezbędnych składników odżywczych, takich jak witaminy, minerały, białka, tłuszcze i węglowodany, które są kluczowe dla prawidłowego funkcjonowania wszystkich systemów w organizmie. Przy...