Nasze mamy testowały Produkty Bonifraterskie®, które działają...
Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, które jest coraz bardziej popularne w kuchniach na całym świecie. Oprócz swojego delikatnego smaku, cukinia jest także bogata w wartości odżywcze i niesie korzyści zdrowotnych. Od kiedy można dać dziecku cukinię i dlaczego warto ją jeść? Wyjaśniamy. Cukinia:...
Maluszki chętnie próbują nowych potraw i smaków, dlatego rola zdrowego żywienia w pierwszych latach życia dziecka jest wręcz nieoceniona. Podając dziecku zdrowe produkty ze sprawdzonego źródła, kształtujemy jego przyszłe nawyki żywieniowe, ale mamy także realny wpływ na jego zdrowie i odporność. ...
Dziecko poszło do przedszkola lub szkoły? To zaczynamy wzmacniać odporność - myślą sobie rodzice. To bardzo dobre myślenie, ale i trochę niedobre, bo o odporność malucha warto zadbać już kilka tygodni wcześniej. Jednak...
Lato było piękne w tym roku, a i jesienią prognozy też przewidują dość ładną pogodę. Ale nawet złota polska jesień, to chłodne poranki i wieczory, a czasem także zwodnicza pogoda w ciągu dnia. Dlatego wybraliśmy dla Was redakcyjne „polecajki”, które pomogą wzmocnić organizm przed sezonowymi przeziębieniami,...
Uprawa roślin jadalnych jest możliwa właściwie na każdym tarasie lub balkonie, gdzie dociera światło słoneczne. Jedynym przeciwwskazaniem jest bezpośrednie sąsiedztwo z bardzo ruchliwymi ciągami komunikacyjnymi, gdyż zazwyczaj wiąże się ono z dużą ilością kurzu i innymi zanieczyszczeniami powietrza....
Czereśnie są ulubionymi owocami sezonowymi. Czekamy na nie cały rok, by zaledwie przez miesiąc cieszyć się ich smakiem. Mają łagodny, słodki smak i są soczyste. Tylko czy czereśnie są wartościowymi owocami, skoro zawierają tyle wody? Jak mały brzuszek radzi sobie z trawieniem...
Czy zawsze marzyła Pani o dużej rodzinie? Nie, nigdy. Wręcz przeciwnie. Nie znałam rodzin wielodzietnych, nie miałam takiego doświadczenia. Słyszałam tylko opowieści moich rodziców, którzy pochodzą z rodzin wielodzietnych....
W lipcu będziemy czerpać z natury to co najlepsze i to co mamy pod ręką. Dojrzałe i soczyste maliny możemy przynosić do domu w tonach, ponieważ doskonale sprawdzą się w domowych konfiturach, kompotach i sokach, ale dla nas najważniejszy będzie oczywiście syrop, który można...
W 1986 roku Carlo Petrini –włoski krytyk kulinarny, założył organizację SLOW FOOD, która nie tylko przeciwstawia się odżywianiu za pomocą fast foodów, lecz także zwraca uwagę na zdrowe aspekty diety i regionalną kuchnię. Od tego czasu na całym świecie rośnie ruch ekologiczny...
Jest ona niskokaloryczna, a jej świeże pestki pomagają się pozbyć wszelkich pasożytów. Pomaga ona także przy odchudzaniu oraz przy wysokim ciśnieniu. Działa odkwaszająco na organizm, wzmacnia układ odpornościowy i nawet po ugotowaniu nie traci swoich cennych wartości. Jej wszechstronne wykorzystanie...
Każdy z nas ma swoją wizję idealnego wieczoru – dla jednych będzie to seans filmowy, dla innych rodzinne spotkanie. Początek jesieni zazwyczaj zaczyna się aktywnie, dzieci wracają do szkół po wakacjach, sezon urlopowy...
Naszą tradycją stało się nie tylko dbanie o przyszłe mamy, lecz także obdarowywanie Was prezentami podczas warsztatów. Wiemy, że w najbliższym czasie macie sporo wydatków, dlatego dzięki familijnym wyprawkom podpowiadamy na co warto zwrócić uwagę i w jakie produkty warto...
Lato to czas upałów i beztroskiej zabawy, dlatego z myślą o wszystkich spragnionych atrakcji, producent wody wypuścił na rynek limitowaną edycję dobrze znanych konsumentom smaków Smako-Łyka w butelkach...
Rodzice niemowląt bardzo poważnie podchodzą do regularnych zabiegów pielęgnacyjnych. Niestety pilnując kąpieli z dodatkiem odpowiednich kosmetyków, myjąc delikatną główkę przeznaczonymi...
Wiosenna dieta - dobra nie tylko na przesilenie wiosenne - pozwoli Nam zrzucić kilka zbędnych kilogramów i spowoduje, że na Naszej twarzy znowu zagości uśmiech. Zimą jadamy więcej, drzwi od lodówki prawie się nie zamykają, a nasze boczki rosną w zastraszającym tempie. Brak ruchu powoduje, że Nasz...
Sorbet to idealny deser na gorące dni. Jest lekki, orzeźwiający i łatwy do przygotowania w domu. W przeciwieństwie do lodów, sorbet nie zawiera nabiału, co czyni go świetną opcją dla osób z nietolerancją laktozy lub dla tych, którzy wolą lżejsze desery. Jak robić domowy sorbet? Wystarczy kilka podstawowych...
Grzyby mają wielu amatorów, a ich smak i aromat niekiedy jest nie do przecenienia. Grzyby stanowią dość dobre źródło witamin B, szczególnie ryboflawiny i niacyny. Znajdziemy w nich również sporo składników mineralnych – potas, fosfor i magnez. Czy zatem można dać dziecku grzyby? I od jakiego wieku...
Czy jednak chorowanie jest nieuniknione? Niekoniecznie! Od tego, jak silna jest Twoja odporność, zależy, czy będziesz często chorować. A co na nią wpływa? Na pewno to, co codziennie układasz na swoim talerzu. Przekonaj się na co warto zwrócić uwagę. Pamiątka znad morza Z...