Dzięki pomocy naszemu familijnemu koledze, za kilka godzin spróbuję swojego pierwszego chlebka z otrębami.
Dzięki Czoper 
15 kwietnia 2010 21:54 | ID: 193050
15 kwietnia 2010 22:04 | ID: 193059

15 kwietnia 2010 22:05 | ID: 193061

16 kwietnia 2010 21:59 | ID: 193732
16 kwietnia 2010 22:03 | ID: 193738
16 kwietnia 2010 22:09 | ID: 193750

16 kwietnia 2010 22:12 | ID: 193753

16 kwietnia 2010 22:14 | ID: 193754



16 kwietnia 2010 22:15 | ID: 193755

16 kwietnia 2010 22:17 | ID: 193757

17 kwietnia 2010 20:03 | ID: 194172

17 kwietnia 2010 20:09 | ID: 194173

17 kwietnia 2010 20:12 | ID: 194177
20 kwietnia 2010 06:46 | ID: 195390
Chleb jest w końcu zwarty, bez zakalca. Myślę, że zakwas w końcu się wzmocnił na tyle, że następnym razem spróbuję zrobić chleb już bez droźdźy. Teraz już dodałem połowę mniej niż w przepisie, a efekt jest znacznie lepszy.
No i oczywiście smak i zapach cudny... 
20 kwietnia 2010 07:34 | ID: 195395
20 kwietnia 2010 18:29 | ID: 195780
21 kwietnia 2010 11:24 | ID: 196232
30 kwietnia 2010 19:30 | ID: 202418
30 kwietnia 2010 21:09 | ID: 202506
1 maja 2010 10:07 | ID: 202612
Czoper, to nic, to wspaniałe bochenki chleba!!!! Mąż uwielbia ten chleb, ja również. Co pierwsze to znikają piętki
.
Wczoraj piekłam 2 blachy i dziś już kolejne czekają, bo się kończy. Na szczęście działam na 2 słoiki zakwasu ![]()
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!