Nigdy bym nie uwierzyła, gdybym nie spróbowała, że gotowanie na parze daje potrawom tyle smaku. Skąd się bierze ten smak, zapytasz i dlaczego różni się od potraw gotowanych w wodzie? Podczas...
Każda para obdarowywanych osób jest inna, ale jednocześnie wiele z nich ma podobne upodobania względem prezentów. Od upominków na święta można oczekiwać wiele. Ale równie dobrze mogą być one miłym i drobnym akcentem. W naszym przewodniku po prezentach dla pary, przedstawimy Ci kilka kuchennych,...
Po kilku pierwszych miesiącach karmienia wyłącznie piersią, przychodzi pora na rozszerzanie diety niemowlaka. Początkowo nowe jedzenie powinno być gładkie i łatwe do połknięcia, dopiero z czasem zostawimy grudki i większe kawałki jedzenia. Zależy nam też, by jedzenie było pożywne i zachowało jak najwięcej...
Picie herbaty przynosi wiele korzyści. Spowalnia rozwój osteoporozy, zmniejsza ryzyko raka, opóźnia starzenie, jest dobra dla serca, dba o zęby i dziąsła, pomaga w odchudzaniu, obniża poziom cholesterolu i relaksuje Wypijając jej trzy filiżanki dziennie już po dwóch tygodniach o 25% zwiększa się...
Pożywne posiłki są niezwykle istotne dla zdrowia i prawidłowego rozwoju małego dziecka. Po pierwszych kilku miesiącach karmienia niemowlęcia wyłącznie mlekiem, zaczynamy powoli rozszerzać jego dietę. Początkowo pokarm powinien był gładki i łatwy do połknięcia, dopiero później, stopniowo zostawiamy...
Jak catering wspiera Twoją dietę? Catering dietetyczny to nie tylko wygoda, ale także doskonały sposób na wprowadzenie zdrowych nawyków żywieniowych. Dzięki niemu możemy cieszyć się posiłkami przygotowanymi za pomocą technik takich jak: gotowanie na parze, pieczenie, grillowanie. Te...
Jeśli uda nam się uniknąć błędów skład, smak i aromat herbaty będą znacznie lepsze. Sprawdźmy więc, o czym warto pamiętać? Dlaczego warto odpowiednio przygotować herbatę? Przede wszystkim dlatego, że prawidłowo zaparzona ma znacznie więcej cennych substancji. Doskonałym przykładem...
Jakie zalety gotowania na parze są dla Was najważniejsze? Gotowanie na parze ma wiele zalet - jedenie jest zdrowsze i wartościowsze bo do wody nie "uciekają" nam witaminy i mikro oraz makroelementy, można cały obiad ugotować za jednym zamachem i przez to spada zużycie...
Przechowywanie
Ryba na parze, w bulionie i pulpety rybne Podzielcie się swoimi sposobami na lekką i dietetyczną rybkę... jak zrobić coś co będzie smaczne bez pieczenia, smażenia i intensywnego doprawiania. Z racji diety muszę pomyśleć na menu na święta i przymierzam się do tego już teraz....
Nie wyobrażasz sobie wieczornego serialu bez chrupiących chipsów albo lodów popijanych słodkim napojem gazowanym. Raz na jakiś czas – w porządku. Podobnie jak z gotowymi posiłkami jedzonymi podczas przerwy obiadowej w pracy. Jednak nigdy nie wiesz co dokładnie znajduje...
Przekonajcie się, dlaczego warto ją zrobić i jak należy podejść do ustalania spisu rzeczy, które chcecie dostać. Goście weselni najczęściej idą skróty i jako prezent na ślub wręczają młodej parze kopertę z pieniędzmi. W ostatnich latach jednak na coraz większej liczbie uroczystości...
Gdy pojawia się dziecko, uporządkowany i spokojny świat rodziców nagle staje na głowie. Dlatego dobrze nieco wcześniej zaopatrzyć się w podstawowe produkty, które zdecydowanie ułatwią życie z maluchem od pierwszych chwil. Świeżo upieczona mama i nieco zestresowany tata mogą nie mieć głowy do szybkich,...
Na początku trzeba ustalić, kto będzie odpowiedzialny za jedzenie na weselu. Najwygodniejszy jest catering, jednak może on najmocniej nadwerężyć portfele młodej pary. Jeśli wesele będzie na około sto osób, to trzeba liczyć się z wydatkiem...
Jakie zalety gotowania na parze są dla Was najważniejsze? Zdrowie, ale nie tylko - np. buraczki na parze są znacznie smacznijsze niż ugotowane "tradycyjnie"
Zgodnie z decyzją, od 6 czerwca mogą odbywać się wesela. Warunek - liczba gości nie może przekraczać 150 osób. Podczas wesela nie trzeba nosić maseczek ochronnych, ale należy zachować wszelkie środki ostrożności rekomendowane przez sanepid. Serwis Fixly, który pomaga znaleźć sprawdzonego...
Wybraliśmy ryby, które są smaczne, a dodatkowo mniej tłuste i mniej ościste niż karp, dzięki czemu mogą je jeść także dzieci, osoby będące na diecie oraz kobiety w ciąży, dla których dawka Omega-3 jest bardzo ważna. Karpia możemy zastąpić np. pstrągiem. Jest on rybą słodkowodną, która zawiera...
Jest wiele sytuacji w których koniecznością staje się przejście na dietę. Problemy gastryczne, ciąża, alergie pokarmowe, choroby układu krwionośnego, cukrzyca. Każda choroba ma swoje wymagania i...
Kolorowy kuferek na Lunch - Różowy
Potrawy poddane obróbce cieplnej w postaci smażenia cieszą się u nas popularnością, jednakże nie jest to najzdrowszy sposób ich przygotowania. A zwłaszcza dla małego dziecka, którego układ pokarmowy nie jest przystosowany do trawienia ciężkich smażonych obiadków czy śniadań. Czy i od kiedy...