Przystawki na Wielkanoc – przepisy NIEBANALNE! - Artykuł
Znajdź nas na

Polub Familie.pl na Facebooku

Poleć link znajomym

Przystawki na Wielkanoc – przepisy NIEBANALNE!

Jesteś banalna w kuchni? Kiedyś nie byłaś… Kiedyś wdrapywałaś się przez żołądek do serca, a teraz? Koniec z obwinianiem się, za partnerskie niepowodzenia. Trzy przystawki na Wielkanoc i Twój łakomczuch zaśpiewa Tobie wiosenną lambadę pod balkonem. Eh… gdyby życie było takie proste jak te przepisy…

JAJKA FASZEROWANE SZPROTKAMI

Składniki:

  • 100 g szprotek w oleju
  • 6 jajek
  • 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
  • ok. 2 łyżek oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
  • sól, pieprz
  • 4 rzodkiewki
  • szczypiorek i rzeżucha lub koperek

Wykonanie KROK PO KROKU:

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka i włożyć do pojemnika rozdrabniacza.
  2. Dodać szprotki (bez ogonków), orzechy, olej rzepakowy, sól i pieprz.
  3. Zmiksować na pastę, w razie potrzeby dodać więcej oleju gdyby pasta wyszła za sucha.
  4. Nałożyć masę w białka za pomocą łyżeczki. Posypać rzeżuchą lub koperkiem, doprawić solą i pieprzem.

 

Przystawki na Wielkanoc – zobacz inne przepisy>>

Najnowsze komentarze

  • Awatar użytkownika Patrycja Sobolewska
    Patrycja SobolewskaIkona zgłaszania komentarza
    bardzo smacznie :)
  • Awatar użytkownika Stokrotka
    StokrotkaIkona zgłaszania komentarza
    Mniam mniam....! Pyszności! Samymi przystawkami można się najeść!