Chrupiące łódeczki z ziemniaków
Zdj. Przepisy na dania z grilla dla dzieci @ pixabay.com
Składniki:
- 1 cebula
- kawałek salami lub innego mięsa jak na kanapki
- ser
- twarożek ze szczypiorkiem
- ziemniaki
Wykonanie KROK PO KROKU
Obierz i pokroić cebulę w talarki, a salami w paski. Nakłuj ziemniaki i piecz w piekarniku w temp. 200 C przez godzinę. Przekrój ziemniaki na połówki i wydrąż miąższ, zostawiając ponad pół cm tuż przy skórce. Natrzyj wnętrze ziemniaka roztopionym masłem. Rozgrzej grill i ułóż ziemniaczki na ruszcie, odkrojoną stroną do dołu. Grilluj przez 10 – 15 minut. Napełnij łódeczki dowolnym ulubionym przez dziecko farszem, może to być kawałek kanapkowej wędliny, ser, twarożek ze szczypiorkiem.