Niech Tłusty Czwartek trwa dłużej! - Artykuł
Znajdź nas na

Polub Familie.pl na Facebooku

Poleć link znajomym

Niech Tłusty Czwartek trwa dłużej!

Lubicie eksperymentować w kuchni i tworzyć fantazyjne dania? Dekorować ciasta przeróżnymi dekoracjami; bitą śmietaną i owocami, perełkami z cukru, pisakami tworzyć fantazyjne napisy? Uwielbiacie wprowadzać w życie swoje pomysły i chwalić się nimi? Jeśli tak to mamy dla Was idealny konkurs!

Wraz z Dr. Oetkerem przygotowaliśmy dla Was konkurs w którym do wygrania jest cały zestaw jadalnych akcesoriów do dekoracji ciast i nie tylko! Jesteście ciekawi jak je zdobyć? Wystarczy, że zamieścicie w naszych Przepisachswój pomysł na małe co nieco. Czekamy na interesujące przepisy. Linki do nich wprowadzajcie w konkursowym forum tutaj >>

Niech Tłusty Czwartek trwa dłużej!>>


Pochwalcie się swoimi oryginalnymi pomysłami{#lang_emotions_wink}

Wyniki konkursu!

drewienko


Gratulujemy!!

O nagrodzie:

Do wygrania jest zestaw jadalnych akcesoriów do dekoracji ciast i nie tylko!


Co przygotowaliśmy dla Was tym razem:

  • Pisaki cukrowe (4 kolory)
  • Margaretki opłatki cukrowe
  • Barwiniki (4 kolory)
  • Masa marcepanowa
  • Perełki błyszczące
  • Drożdże (2 opakowania)
  • Lukier


Weź udział w konkursie! >>



Najnowsze komentarze

  • Awatar użytkownika Stokrotka
    StokrotkaIkona zgłaszania komentarza
    Gratulacje!
  • Awatar użytkownika drewienko
    drewienkoIkona zgłaszania komentarza
    Mocno, taaak bardzo mocno dziekujemy!!!!!
  • Awatar użytkownika Chnum1975
    Chnum1975Ikona zgłaszania komentarza
    ZUCCOTTO - - po włosku "mała dynia" - włoski deser o kształcie inspirowanym kopułą katedry Santa Maria del Fiore we Florencji CIASTO 3/4 kostki masła szklanka cukru 3 jajka 250 g mąki, najlepiej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dr.Oetker 1 łyżeczka cynamonu odrobina aromatu waniliowego Dr.Oetker pół szklanki mleka Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy trzy jajka ciągle ucierając. Przesianą mąkę z cynamonem i proszkiem do pieczenia dodajemy do masy i całość dobrze mieszamy. Dolewamy mleko i znowu mieszamy. Przekładamy masę do tortownicy o średnicy ok. 25 cm, wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia i z bokami wysmarowanymi masłem. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy. WNĘTRZE ZUCCOTTO 500 g serka mascarpone 100 g gorzkiej czekolady pół szklanki płatków migdałowych 2 łyżki cukru pudru 100 g malin - mogą być mrożone 100 ml brandy lub innego alkoholu - do nasączenia Półokrągłą miskę o pojemności o średnicy około 20cm wykładamy folią aluminiową. Biszkopt dzielimy na cieńsze blaty i kroimy na trójkąty, którymi wykładamy miskę. Zostawiamy trochę ciasta na przykrycie wierzchu miski. Nasączamy dokładnie biszkopt alkoholem. Czekoladę kruszymy, topimy w kąpieli wodnej i studzimy. Płatki migdałowe prażymy i przesypujemy cukrem pudrem. Połowę mascarpone mieszamy z przestudzoną czekoladą. Tak powstałą masą smarujemy wnętrze miski z ciastem. Resztę mascarpone mieszamy z płatkami migdałowymi i z malinami. Przekładamy masę do miski. Tak wypełnioną miskę przykrywamy biszkoptem, który nam został. Przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Po schłodzeniu odwracamy miskę do góry dnem i wykładamy ciasto na talerz. Powstanie fajna półkula z ciasta z masą z mascarpone w środku. Możemy ją udekorować dekaracjami od Dr.Oetker dobierając je odpowiednio do okazji. Ciasto jest naprawdę przepyszne. Smacznego!