Powodem pojawiania się worków pod oczami jest zastój limfy w organizmie. Z wielu przyczyn nie krąży ona swobodnie lecz tworzy zastoje w tkankach podskórnych co prowadzi do pojawiania się opuchlizny. Nie wygląda to zbyt estetycznie, a w dodatku dodaje lat i sprawia, że...
Skóra wokół oczu jest jednym z najwrażliwszych obszarów ciała. Jest nawet cztery razy cieńsza i delikatniejsza niż w innych partiach twarzy. Wyróżnia się dużą ilością drobnych naczynek krwionośnych i znikomą warstwą tłuszczową. Dodatkowo wokół oczu mało jest gruczołów łojowych, co wpływa na większą...
Każda ciąża jest inna i w trakcie jej trwania pojawia się wiele różnych zmian. To, co dzieje się w tym czasie z Twoim ciałem może Cię również niepokoić lub zastanawiać. Szczególne obawy wzbudza ból zwłaszcza ten pojawiający się w okolicy brzucha. Jednak ból brzucha w ciąży...
Badanie, które teraz postaram się Wam przybliżyć było bardzo jasne i proste. Zaproszono do niego aż 300 dzieciaków w wieku 3 i 5 lat. Tematem głównym badania był styl chwalenia dziecka. O jaki to styl chodzi? Badacze używali dwóch typów pochwał dzieci. Pierwszy z nich...
Z twarzy możesz wyczytać więcej niż Ci się wydaje. Stan Twojej skóry na twarzy świadczy nie tylko o tym, jak o nią dbasz, ale sugeruje także stan Twoich narządów wewnętrznych. Analogię pomiędzy występowaniem wyprysków na cerze, a kondycją narządów wewnętrznych...
Ciąże bliźniacze w dzisiejszych czasach zdarzają się coraz częściej. Jeśli w Twojej rodzinie występowały ciąże mnogie, leczysz się hormonalnie lub masz ponad 30 lat to masz duże szanse na zajście w ciążę bliźniaczą. Ciąża bliźniacza...
W ostatnich latach coraz częściej spotykamy się z informacjami w środkach masowego przekazu dotyczącymi właściwego odżywiania i wpływu diety na organizm. Modę na zdrowe odżywianie widać także w badaniach, z których wynika, że 85% konsumentów zwraca uwagę...
Korzeń maca stał się ostatnimi czasy popularnym superfood, czyli rośliną o nieprzeciętnych właściwościach zdrowotnych i odżywczych. W sproszkowanej formie można go dodawać do zdrowych deserów, koktajli i różnych dań przyrządzanych na zimno, ponieważ obróbka termiczna pozbawia...
Dodam słodzik zamiast cukru, trochę wody, czasem powietrza, czasem trochę „chemii” i już mam produkt „light”. Szybciej kupowany. Uważam, że teorię „light” wymyślili ekonomiści. Serek reklamowany jako „puszysty”...