DORSZ ZAPIEKANY Z POMIDORAMI - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
DORSZ ZAPIEKANY Z POMIDORAMI
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
UWAGA! ILOŚĆ SKŁADNIKÓW NALEŻY DOBRAĆ DO ILOŚCI WYKONYWANYCH PORCJI. PRZEPIS PODANY JEST NA JEDNĄ PORCJĘ.
- filet z dorsza
- 2 pomidory bez skórki
- 2-3 ząbki czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- suszony tymianek, natka pietruszki
- 1 łyżeczka masła
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone filety skropić sokiem z cytryny, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, przykryć i wstawić na 2godziny do lodówki. Pomidory sparzyć wrzątkiem. Obrać ze skórki, pokroić w grube plastry. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, wyłożyć filetami, przykryć pomidorami, posypać solą, pieprzem, tymiankiem i połową posiekanej natki pietruszki. Przykryć folią aluminiową, wstawić na 30 min do nagrzanego piekarnika. Pod koniec zapiekania zdjąć folię. Przed podaniem posypać pozostałą posiekaną natką pietruszki.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.