Śledzie w zalewie - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Śledzie w zalewie
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
50 dag filetów solonych
30 dag cebuli
3/4 szklanki wody
1/2 szklanki octu (6%)
10 dag ugotowanej marchwi
cukier
musztarda
ziele angielskie
liście laurowe - do smaku
Sposób przyrządzenia:
Filety umyć. Cebulę obrać, pokroić na półplasterki, zalać wodą, octem, dodać ziele angielskie i liście laurowe, zagotować, wystudzić, połączyć z pokrojoną marchewką, doprawić solą, pieprzem, musztardą i cukrem.
Filety ułożyć w słoju, zalać przygotowaną zalewą i pozostawić w chłodnym miejscu na 12 godzin.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.