Panzanella – sałatka toskańska  - przepis. Przepisy na Sałatki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Panzanella – sałatka toskańska     
 
    
        Panzanella – sałatka toskańska 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Składniki:
•	50g białego pieczywa (typu ciabatta)
•	30 ml oliwy 
•	10 ml octu balsamicznego 
•	1 ząbek czosnku
•	pomidory kolorowe
•	20g czerwona cebula
•	½ pęczka bazylii
•	sól i pieprz do smaku
•	10g tuńczyka w oliwie 
•	20g karczochów krojonych 
•	30g papryka pieczona
•	kilka kaparów
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Pieczywo obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i smażymy na oliwie. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka, karczocha kroimy w cząstki, a paprykę w paski. W blenderze miksujemy oliwę, ocet balsamiczny, czosnek, bazylię, następnie mieszamy ze wszystkimi składnikami. Wykładamy składniki na talerz, posypujemy kaparami i dodajemy kawałki tuńczyka oraz pokrojone kostki ciabaty. Polewamy dressingiem i serwujemy.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.