Wołowinę pokroić na kawałki jak na gulasz. Fasolkę pokroić na 3 części.Cebulę pokroić drobno.Odcisnąć sok z cytryny.
Wołowinę podsmażyć na oleju do lekkiego zrumienienia w szerokim rondlu. Wyjąć mięso, podsmażyć lekko cebulę. Włożyć wołowinę, włożyć fasolkę, dodać sok z cytryny, przecier pomidorowy, przyprawy i łyżkę miodu. Musi być cynamon.. Zalać wodą tak aby było z dwa cm wyżęj niż mięso. Przykryć , Zagotować, zmniejszyć płomień i dusić na wolnym ognie ale tak aby lekko bulgotało około 2 godzin. To zależy od wołowiny. Jężeli trzeba dolać trochę wody. Nie może być rzadkie. Wołowina będzie miękka a fasolka dzięki cytrynie jędrna.
Podawać z ryżem na sypko.
To danie zawsze podaję na świąteczny obiad.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.