Sałatka najlepsza do mięs
Zdj. pixabay.com
Składniki:
- 1 szt papryka czerwona,
- 4 szt por (biała część),
- 4 łyżki majonez tradycyjny,
- 1 szt jabłka,
- 1/2 szt kukurydza w puszce
- śmietana 18 % 1 łyżka
- natka pietruszki
- biały pieprz
Wykonanie KROK PO KROKU:
Por myjemy suszymy ręcznikiem papierowym kroimy w plasterki .Solimy mieszamy ręką ,żeby kółeczka pora rozłączyły się . Dodajemy odcedzoną z zalewy kukurydzę .Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w kostkę .Składniki mieszamy ze sobą .Dodajemy umyte ,nie obrane pokrojone w kostkę jabłko ..Mieszamy składniki .Do majonezu dodajemy śmietanę ,doprawiamy pieprzem -mieszamy .Sos dodajemy do sałatki -mieszamy .Ozdabiamy paprykę i natka pietruszki .
Sałatki do grilla – zobacz więcej! >>