Zupa cebulowa - przepis. Przepisy na Kremy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Zupa cebulowa
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        8 średnich cebul pokrojonych w półtalarki.
2 marchewki
1 mała pietruszka
1/4 selera
zielona część pora
kawałeczek żeberek około 1/4 kg
10-15 dag sera żółtego
grzanki gotowe lub własnej produkcji - są smaczniejsza ale trzeba je po prostu zrobić.
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Przygotowujemy wywar z mięsa i warzyw, dodajemy ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, gałkę startą i sól.
Gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.
Cebulę podsmażamy na złoty kolor na łyżce masła.
Wywar odcedzamy, dodajemy podsmażoną cebulę i gotujemy około 10 minut.
Dodajemy gotowane opłukane warzywa.
Miksujemy.
Gorącą zupę rozlewamy do miseczek, posypujemy tartym serem i zieloną posiekaną pietruszką. Osobno podajemy grzanki.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.