Por kroję w plasterki, podsmażam na oliwie z oliwek.
W garnuszku gotuję wywar z rosołku i dodaję 2 średnie, pokrojone ziemniaczki, dorzucam garść zielonego, mrożonego groszku, zagotowuję wszystko. Dodaję wczesniej przygotowaną por i jeszcze troszkę gotuję (ok. 5minut). Następnie zupkę zaprzyjaźniam z blenderem i powstaje pyszna kremowo-zielona miksturka o wartościach witaminy C i znanej wszystkim Cebuli - tak mówi moja Babcia. Dodaję 2 łyżki śmietany.
Na osobnej patelni robią się już grzanki i centralnie na środek naszej kompozycji trafiają listki pietruszki.
Jesli nie robie grzanek, to serwuję chrupiące bagietki.
Polecam gorąco na przeziębienia lub karnawałowe szaleńtwa - bo przecież trzEba mieć siłę.
SMACZNEGO!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.