1 kg sera białego
0.5 kg mąki
1/3 kostki drożdzy
1/2 kostki masła
szklanka mleka
1/2 szklanki cukru
2 jajka
szczypta soli
budyń waniliowy
cukier
cukier waniliowy
3 żółtka
1 białko
1/2 kostki masła
okolo 25 dag mąki
12 dag cukru
Mleko podgrzać zrobić rozczyn z drożdzy cukru i ciepłego mleka. Odstawić na jakies 15 minut do ciepłego miejsca. rozczyn polączyc z przesiana mąką + cuker + sól. Roztopić masło i dodawać powoli to ciasta wymieszać. Odstawić do ciepłego miejsca.
Ser zmielić 2-3 razy .
Wsypać budyn waniliowy + cukier waniliowy + cukier + żółtka i ubite 1 białko wymieszać.
Ciasto podzielic na mniej wiecej 2 czesci rozwałkować 1 czesc przelożyć na blache.
Rozsmarować na cieście ser przykryć 2 kawałkiem ciasta.
Rozpuścić masło dodać make i cukier.
wymieszać w razie potrzeby dodać wiecej mąki.
Piec w piekraniku nagrzanym do 150 stopni około 45 min.