SAŁATKA MAKARONOWA

Składniki

- makaron w kształcie ryżu (zużyłam cale 250 g opakowanie)
- 3 duże ogórki (a'la wężowe tylko w nieco krótszej wersji)
- 1/3 pęczka świeżego koperku
- 2 łyżki majonezu
- mielonka (6 plastrów o grubości ok 4 mm)

Sposób przyrządzenia

 

Makaron ugotowałam zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu: na każde 100g makaronu dajemy 2l wody osolonej i gotujemy ok 9 minut.
Mielonkę kroimy w sporą kostkę,ogórka również. Koperek drobno siekamy.
Następnie wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy.
Sałatka jest w zasadzie gotowa do spożycia natychmiast po wykonaniu, jednakże najlepiej smakuje po tzw "przegryzieniu się"...:)