Drożdżowe racuszki z rodzynkami i gruszką - przepis. Przepisy na Desery ciepłe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Drożdżowe racuszki z rodzynkami i gruszką    
 
    
        Drożdżowe racuszki z rodzynkami i gruszką
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1,5 szklanki mąki
1,5 szklanki mleka
0,5 kostki drożdży
2 jajka
pół szklanki namoczonych rodzynek
2 gruszki
szklanka oleju
cukier puder
łyżeczka cukru                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Drożdże posypujemy cukrem, rozcieramy i czekamy, aż się rozpuszczą. Z mąki, ciepłego mleka, drożdży zagniatamy ciasto i czekamy, aż wyrośnie. 
Gruszki obieramy, ścieramy na tarce na dużych oczkach. Gdy ciasto podwoi swoją obiętość wrzucamy owoce i rodzynki i mieszamy (najlepiej drewnianą łyżką). Nakładamy ciasto łyżką na rozgrzany na patelni tłuszcz i smarzymy. Posypujemy cukrem pudrem.   
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.