Gotowane rolmopsy o smaku papryki - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Gotowane rolmopsy o smaku papryki
Gotowane rolmopsy o smaku papryki
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 kg filetów sledziowych
duża cebula
szklanka oleju
3/4 szklanki octu
sól
pieprz
ostra papryka
vegeta
Sposób przyrządzenia:
1Każdy filet śledziowy oprósz solą,pieprzem i szczyptą ostrej papryki.Zwiń w dość ciasny rulonik,zepnij wykałaczką.Ułóż w garnku jeden obok drugiego.Cebulę obierz ,pokrój w piórka.Posyp ruloniki.
2.Całość zalej olejem i octem,lekko oprósz vegetą i ostrą papryką.Gotuj na małym ogniu około 20 minut.Ostudź,odstaw w chłodne miejsce.Takie rolmopsy najlepiej smakują następnego dnia.Można je podawać np.z papryką konserwową.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.