Zrazy zawijane z jajkiem

Składniki

3 cienkie sznycle (z piersi kurczaka)
3 jajka na twardo
3 plastry szynki
cebula
3 łyżki keczupu
kilka cebulek
po 25 dag marchewki i groszku (może by㇠mrożony)
bulion
sól, pieprz, oregano, tymianek, liść laurowy.

Sposób przyrządzenia

W osolonej wodzie krótko obgotować pokrojone marchewki, groszek i cebulki osobno.

Mięso delikatnie rozbić, posoli㇠i popieprzyć.

Każde jajko owinąć‡ plastrem szynki, następnie sznyclem i związa㇠nitką.

Naczynie do pieczenia natłuścić, ułoży㇠pokrojoną… cebulę, wlać keczup i układać zrazy. Pola㇠kilkoma łyżkami bulionu, posypać oregano, dodać‡liść laurowy, tymianek.

Piec 30 min w temp. 200 stopni, często podlewając.


Usunąć nitki, ułożyć zrazy na warzywach. Polać sosem z pieczenia.