Kalarepa w marynacie  - przepis. Przepisy na Przetwory warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Kalarepa w marynacie 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        2 kg młodej kalarepy 
3 łyżki soli
3 łyżki cukru 
szklanka octu 6% na 3 szklanki wody                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Kalarepę oczyścić, opłukać, obrać, pokroić w grubą kostkę, zalać wrzącą wodą i gotować 6 minut na wolnym ogniu. Przełożyć do słoików i zalać zalewą przygotowaną z wody, octu, soli i cukru tak, aby zalewa sięgała do 3 cm poniżej brzegów słoików. 
Pasteryzować w temperaturze około 90 stopni przez 25 minut. Po ugotowaniu dokręcić wieczka.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.