Nalewka 'Pasikonik'  - przepis. Przepisy na Wina i nalewki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Nalewka 'Pasikonik' 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1 szklanka miodu
1 szklanka cukru 
1 łyżka suszonego kwiatu róży 
1 łyżka posiekanej, zielonej ruty 
1 łyżka posiekanej, zielonej mięty 
kawałek cynamonu 
1/2 gałki muszkatołowej 
10 goździków 
kawałek imbiru 
2 litry wódki 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Zioła i przyprawy zalać szklanką wody i gotować pod przykryciem 20 minut. Miód rozpuścić w osobnym rondelku.
Wywar ziołowy przecedzić, wymieszać z miodem i zalać wódką. Przykryć szczelnie i podgrzać nie gotując.
Po ostygnięciu przelać do słoja, a po kilku dniach, gdy się ustoi, zlać ostrożnie przez rurkę do butelek i szczelnie zakorkować. Przechowywać przez kilka miesięcy w chłodnym miejscu. 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.