Marynata cytrynowa z oregano - przepis. Przepisy na Przetwory i marynaty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Marynata cytrynowa z oregano
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1 posiekany ząbek czosnku 
2 łyżki świeżego posiekanego oregano
150 ml oliwy
starta skórka i sok z jednej cytryny 
sól
świeżo zmielony czarny pieprz 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Mięso włożyć do płytkiego naczynia i polać marynatą. Mięso marynować godzinę, a ryby 30 minut. W międzyczasie odwrócić.
Marynata do: 1 kg jagnięciny, cielęciny, wieprzowiny, kurczaka, indyka, ryb. 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.