WIEPRZOWINA DUSZONA Z KAPUSTĄ - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
WIEPRZOWINA DUSZONA Z KAPUSTĄ
WIEPRZOWINA DUSZONA Z KAPUSTĄ
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
500g wieprzowiny
1kg świerzej kapusty
1 marchew
2 pietruszki
1 cebula
2 łyżki stołowe przecieru pomidorowego
1 łyżka stołowa 3-procentowego octu
1 łyżka stołowa mąki
2 łyżeczki cukru
1,5 łyżki stołowej tłuszczu
pieprz ziarnisty
zielenina, listek laurowy, sól
Sposób przyrządzenia:
Wieprzowinę pokroić w paski długości 4cm. Kapustę, marchew i pietruszkę pokroić w słomkę, a cebulę w półpierścienie. Wszystko obsmażyć, włożyć do rondla, dodać przecier pomidorowy, ocet, pieprz oraz trochę wywaru lub wody i dusić na małym ogniu. Na 10 minut przed końcem gotowania do kapusty dodać listek laurowy, cukier, sól i zasmażkę z mąki (w razie urzycia kapusty kwaszonej nie używać octu, a cukru dać trochę więcej). Gotowe danie posypać posiekaną zieleniną. Podawać z gotowanymi ziemniakami.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.