KARTACZE - przepis. Przepisy na Kluski i pierogi, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
KARTACZE
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- 2,5 kg ziemniaków
- 25 dag mąki
- 20 dag wieprzowiny
- cebula
- 1 jajko, sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki obrać i opłukać. Połowę ugotować do miękkości, połowę zetrzeć na tarce, odcisnąć.Połączyć z ugotowanymi ziemniakami, dosypać mąkę,posolić. Wieprzowinę posiekać z cebulą, dodać jajko,wyrobić, doprawić solą i pieprzem.
Nakładać farsz na placki z ziemniaczanego ciasta, lepić, wrzucać do gotującej się wody. Gotować, aż ciasto będzie dobre. Podawać z cebulką przesmażoną z boczkiem.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.