KOTLECIKI Z JAJEK

Składniki

-5 jajek ugotowanych na twardo
-1 jajko surowe
-duża garść posiekanego szczypiorku
-1 łyżka kaszki manny
-sól, pieprz do smaku
-bułka tarta do obtaczania kotlecików
-foremki do ciastek

Sposób przyrządzenia

PRZYGOTOWANIE:

Ugotowane jajka drobno siekamy. Do rozdrobnionych jajek dodajemy resztę składników i mieszamy.

 Zostawiamy masę na 10 minut, aby kaszka napęczniała i lepiej związała masę. 

Kotleciki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na masełku.

Ja jednak proponuję, aby zamiast kotlecików, usmażyć je w foremkach do ciastek,by uzyskać różne ,fajne

 kształty.Można potem ułożyć z nich na talerzyku obrazek, co dodatkowo zachęci dziecko do jedzenia. 

Fajnym pomysłem jest też wycięcie takich kształtów z chlebka posmarowanego masełkiem.Ja użyłam do tego

foremkę zajączka.

Takie śniadanko czy kolacja będzie wspaniałym przeżyciem dla naszych maluszków. 

 

SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!