-3 różnokolorowe papryki
-łyżka oliwy z oliwek
-sok z cytryny (do skropienia)
-sól,pieprz
-filet z pstrąga lub łososia
-ok 1 1/2 szklanki wywaru warzywnego
-1/2 szklanki ryżu
-gałązka koperku
Umyte papryki ułóż na blaszce do pieczenia, skrop oliwą i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz, aż skórka zacznie czernieć i odchodzić od miąższu. Wyjmij papryki i ostrożnie(są bardzo delikatne) włóż do zamykanego pojemnika lub spożywczego woreczka foliowego - szczelnie go zawiąż.Odstaw w chłodne miejsce.Gdy papryki wystygną, obierz je ze skórki, uważając by sok znajdujący się w środku trafił do naczynia, w którym będziesz ponownie ją zapiekać. Usuń nasiona i pokrój w grube paski. Skrop oliwą i ponownie wstaw do nagrzanego do 180 st C piekarnika na 10-15 minut. Po wyjęciu skrop sokiem z cytryny, dopraw, lekko wymieszaj. Podawaj w temperaturze pokojowej. Rybę umyj i ugotuj w wywarze warzywnym. Obierz z ości i ułóż na talerzu. Podaj z kulką ugotowanego ryżu. Możesz przybrać koperkiem.