Ryż zapiekany z mozzarellą i pesto - przepis. Przepisy na Dania z ryżu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Ryż zapiekany z mozzarellą i pesto    
 
    
        Ryż zapiekany z mozzarellą i pesto
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        2 woreczki ryżu
makaron Lasagne
pesto
zimniaki
papryka (zielona, czerwona, żółta)
cebula
fasolka szparagowa
mozzarella w kulce
przyprawy: papryka słodka, magi, czosnek granulowany, przyprawa do mięsa mielonego                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Cebulę, paprykę, ziemniaki oraz fasolkę szparagową  pokroić na drobną kostkę i podsmażyć na oleju około 30 minut aż do miekkości dodając przyprawy. Ugotować ryż osobno następnie go mieszając z farszem. 
Surowy makaron lasagne posmarować z dwóch stron olejem (aby się nie posklejał) następnie ugotać. Ugotowany obłożyć na dnie brytwanny. Równomiernie położyć farsz. Na wierzch położyc Mozarellę pokrojoną w kostkę. Kolejno położyć makaron Lasagne przykrywając cały wierzch. Makaron pokryć grubą warstwą Pesto. Piec w temperarturze 180 stopni około 45 minut.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.