250g masła w temp pokojowej
    1 szklanka cukru pudru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    500g twarogu sernikowego chudego
    300g jogurtu greckiego (10%)
    170ml soku z brzoskwiń z puszki
    4 łyżki żelatyny (20g)
    około 150g herbatników maślanych
    1 puszka połówek brzoskwiń (800g)
Masło rozetrzyj z cukrami na jednolita masę. Powoli dodawawaj twaróg, a następnie jogurt. Mieszaj tak długo, aż masło się dobrze rozetrze. Ewentualnie zeskrob resztki ze ścianek miski.
Sok z brzoskwiń podgrzej w małym garnuszku i rozpuść w nim żelatynę. Lekko przestudź, a następnie dodawaj małym strumieniem do masy twarogowej ciągle mieszając. Nie należy mieszać jednak za długo,bo masa może się zważyć.
Dno i brzegi tortownicy o średnicy 22cm wyłóż herbatnikami. Na środku ułóż połówkę brzoskwini, a resztę przekrój na pół. Wlej masę twarogową i ułóż brzoskwinie. Wstaw do lodówki na około godzinę, aby masa mogła stężeć.
Ewentualnie zamiast herbatników można użyć biszkoptów.
Smacznego!