Ciasto orzechowe - przepis. Przepisy na Desery zimne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
8 jaj
8 łyżek cukru
10 łyżek zmielonych orzechów włoskich
8 łyżek bułki tartej
Sposób przyrządzenia:
Białka ubijamy na sztywną pianę.
Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy do nich pianę z białek.
Wsypujemy resztę składników.
Wykładamy na blaszkę o średnicy 30 cm.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40-45minut.
Na drugi dzień przekładamy kremem czekoladowym.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.