Pierś z kurczaka z warzywami - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Pierś z kurczaka z warzywami
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1 szt. fileta z kurczaka;
0.5 kg pieczarek
1 szt. czerwonej papryczki;
1 szt. cebulki;
bułka tarta;
jajka ( ok. 2 szt)
olej (pierwszego tłoczenia :P)
przyprawy (firmy nie będę reklamował)
ziemniaczki (frytki); wg. uznania;                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                
Tak więc na początek (oczywiście wszystko świeże, umyte, obrane), cebulkę kroimy na drobną kosteczkę i lekko podsmażamy na wolnym ogniu na patelni dorzucając małe kostki pokrojonej papryczki po chwili drobno pokrojone pieczarki – to wszystko mieszamy co pewien czas aż do usmażenia.
Pozostawiamy do wystygnięcia. Pierś z kurczaka kroimy na paski (długość obojętna a szerokość ok. 1 cm), według smaku przyprawiamy (ok. 1 godz. przed smażeniem) i smażymy w panierce bułki tartej z przyprawami (normalnie jak schaby :) )
Tak usmażone paski fileta układamy do brytfanki przekładając każdą warstwę naszym farszem cebulkowo-paprykowo-pieczarkowym; pamiętając aby na wierzchu również zakończyć naszym farszem C-P-P.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.