Duszone serca w czerwonym winie - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Duszone serca w czerwonym winie
Duszone serca w czerwonym winie
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
50 dag serc drobiowych
1/2 szklanki czerwonego wina
1 cebula
1/2 szklanki bulionu
5 dag słoniny
1 łyżka masła
liść laurowy
oregano
1 łyżka musztardy (dijon)
1 łyżka keczupu
sól, pieprz, mąka
Sposób przyrządzenia:
Na stopionej razem z masłem słoninie usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Odłożyć. Serca umyć, każde przekroić na pół, obtoczyć w mące i obsmażyć na tym samym tłuszczu. Dodać cebulę, oregano i liść laurowy.
Całość zalać bulionem i dusić na małym ogniu do miękkości, podlewając czerwonym winem. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, keczupem i musztardą.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.