Śledzie korzenne  - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Śledzie korzenne 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        8 filetów śledziwych 
1 duża cebula
1 łyżeczka ziaren kolendry
3 goździki
3 ziarna ziela angielskiego
1/2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu
3/4 szklanki oleju (słonecznikowego lub z pestek winogron)                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Filety pokroić na nieduże kawałki. Cebulę posiekać jak najdrobniej. Rozetrzeć w moździeżu kolendrę, goździki, ziele angielskie i pieprz. 
W szerokim słoju układać warstwę śledzi, posypać przyprawami i cebulą. Następnie ułożyć kolejną warstwę śledzi i ponownie posypać przyprawami i cebulą - aż do wyczerpania składników. 
Zalać wszystko olejem, potrząsnąć, aby olej rozszedł się po wszystkich warstwach. 
Wstawić do lodówki na 3 dni.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.