Ciasteczka orzechowe - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Ciasteczka orzechowe
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
4 jaja, 4 łyżki cukru, 3/4 szklanki mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 3 dag orzechów łuskanych, tłuszcz i tarta bułka do formy
Sposób przyrządzenia:
Białka ubić na sztywną pianę , stopniowo dodawać cukier, ciągle ubijać. Pianę delikatnie połączyć z roztartymi żółtkami, a następnie z mąką pszenną i ziemniaczaną. Porcje ciasta kłaść łyżeczką na wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką blachę. Zachować dosyć duże odstępy. Ciastka posypać posiekanymi orzechami. Piec w umiarkowanie gorącym piekarniku ok. 15-20 minut.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.