Składniki (ok. 20 gofrów)
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1,5 szklanki wody gazowanej
- 1 szklanka mleka
- 3 łyżki tartych migdałów KRESTO
- 1/3 szklanki oleju Rapso
- 2 jajka
- 1/2–1 łyżeczka soli
(szklanka = 250 ml)
Składniki na pesto:
- 1 opakowanie orzechów piniowych KRESTO (100 g)
- 1 szklanka listków bazylii
- 2 ząbki czosnku
- olej Rapso
- sól do smaku
Dodatkowo:
- 3 ugotowane/upieczone buraki
- 200 g ulubionego sera, np. koziego
- rukola
Wykonanie:
Przygotuj ciasto na gofry:
Przygotuj pesto:
Gotowe gofry podawaj z porcją sałaty, pokrojonymi burakami oraz serem. Całość skrop pesto. Dodanie tartych migdałów podnosi walory odżywcze dania.
Smacznego!