⁃ 4 łyżki kaszy jaglanej
⁃ 1 litr wody Mama i ja
⁃ 3/4 szklanki pokrojonej dyni
⁃ 1/4 średniej wielkości kalafiora
⁃ garść szpinaku typu baby
⁃ 100 g pomidorów koktajlowych
⁃ 2 filety z ryby, np. mintaj, dorsz
⁃ 1 cebula szalotka
⁃ 1 łyżka masła klarowanego lub oleju
⁃ olej do smażenia ryby
⁃ sól, pieprz
⁃ kurkuma
⁃ curry
⁃ koper lub natka pietruszki
1. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na roztopionym w garnku maśle.
2. Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą. Do garnka wlej wodę, wsyp kaszę i gotuj 5 minut.
3. Do ugotowanej kaszy dodaj dynię, kalafior i gotuj przez kolejne 5–7 minut.
4. Następnie dorzuć szpinak oraz pomidory i gotuj 2 minuty.
5. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, curry i kurkumą.
6. Rybę pokrój w niewielkie kawałki, lekko posól i popieprz. Przyprawioną rybę usmaż na rumiany kolor. W bardziej dietetycznej wersji można ją też przygotować na parze.
7. Podawaj zupę z cząstkami ryby, całość posyp ziołami.
Woda źródlana Mama i ja
Cena:
1,5 L – cena: 2zł
0,5 L – cena: 1,50zł
0,33 L – cena: ok. 1,2 zł