Szybki tort pomarańczowy z żurawiną i lukrem - przepis. Przepisy na Torty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Szybki tort pomarańczowy z żurawiną i lukrem    
 
    
        Szybki tort pomarańczowy z żurawiną i lukrem
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Składniki na 16 porcji
•	gotowe spody tortowe jasne np. Dan Cake
•	likier pomarańczowy – 1/2 szklanki
•	woda – ¼ szklanki
•	sok z cytryny – 2 łyżka
•	konfitura żurawinowa – 2 słoiczki po 250 g
•	cukier puder – 100 g
•	woda do lukru   - 2 łyżki
•	żurawina świeża – do dekoracji                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Likier pomarańczowy wymieszać z wodą i jedną łyżką soku z cytryny. Spody tortowe Dan Cake nasączyć powstałym ponczem i przełożyć cienkimi warstwami konfitury żurawinowej. W rondelku wymieszać cukier z wodą, łyżką soku z cytryny i powoli podgrzewać, aż powstanie jednolita masa. Tak powstałym lukrem polać tort i udekorować świeżą żurawiną.
 
Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.