Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi    
 
    
        Omletowe babeczki z płatkami kukurydzianymi
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	1,5 szklanki płatków Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno
•	6 jaj
•	100g żółtego sera w kawałku
•	1g kukurydzy konserwowej
•	1 łyżka szczypiorku
•	1 czerwona papryka
•	1 plaster pora 
•	1 pomidor
•	1 szczypta soli i pieprzu
•	1 łyżka masła
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                
- Jajka wybijamy i „rozkłócamy”, czyli mieszamy, np. widelcem lub trzepaczką. Dodajemy do nich żółty ser (wcześniej starty na dużych oczkach), kukurydzę oraz posiekaną paprykę, pora oraz szczypiorek.
- Następnie, dodajemy szklankę płatków Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno i mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
- Metalowe foremki do babeczek smarujemy masłem i wlewamy masę jajeczną. Każdą babeczkę posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 12-15 minut.

              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.