Makaron z chorizo

Składniki

• Makaron Lubella Pióra 1 opakowanie
• czosnek 4 ząbki
• oliwa z oliwek 100ml
• krojone pomidory z puszki 400g
• passata pomidorowa 720g
• kiełbasa chorizo 200g
• zielona papryka 1 sztuka
• czerwona papryka 1 sztuka
• koncentrat bulionu drobiowego Krakus ok. 1/3 butelki
• cukier 1 szczypta
• sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu w wodzie z dodatkiem koncentratu bulionu drobiowego.

Do garnka włóż krojone pomidory, wlej passatę, dodaj oliwę z oliwek, sól i cukier. Gotuj przez ok. 30 min. na niedużym ogniu, aż zgęstnieje. Na patelnię wlej oliwę z oliwek, dodaj posiekany czosnek i podsmaż, aż się zrumieni. Następnie dodaj cebulę i pokrojone w paski papryki. Gdy zmiękną dodaj pokrojone na małe kawałki chorizo.

Wyłóż ugotowany makaron na talerz i polej sosem z chorizo i warzywami.