Makaron z wędzonym węgorzem w sosie koperkowym - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Makaron z wędzonym węgorzem w sosie koperkowym    
 
    
        Makaron z wędzonym węgorzem w sosie koperkowym
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	Makaron Lubella Spaghetti 1 opakowanie
•	węgorz wędzony (lub pstrąg) 2 sztuki 
•	seler naciowy 1 sztuka
•	cebula dymka 1 pęczek
•	koperek 1 pęczek
•	śmietana 36% 300ml
•	białe wino 1/3 szklanki
•	bułka tarta
•	sól i pieprz do smaku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Seler pokrój w malutką kostkę, przesmaż na maśle przez ok. 3 minuty, aż zmięknie. Dodaj białe części dymki, podlej białym winem i gotuj ok. 1 minutę – aż alkohol odparuje. Do patelni z selerem dodaj śmietanę. Sos zagotuj i dodaj wędzoną rybę w kawałkach. Bułkę tartą przesmaż na maśle, aż będzie złota i chrupiąca, a następnie osusz na papierze do pieczenia. 
Makaron dodaj do sosu i podgrzej wszystko na średnim ogniu. Dodaj sól, pieprz i koperek. Podawaj posypane świeżym koperkiem i prażoną bułką tartą.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.