Makaron z kurkami i oscypkiem

Składniki

• Makaron Lubella Uszka 1 opakowanie
• oscypek 200g
• kurki oczyszczone 400g
• cebula mała 2 sztuki
• koperek 1 pęczek
• śmietana 30 % 200ml
• masło 30g
• sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź, pozostawiając pół kubka wody z gotowania.
Kurki przesmaż na maśle, dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż kilka minut, aż zmięknie. Podlej śmietaną i zagotuj. Do sosu dołóż ugotowany makaron. Wymieszaj dobrze. Dodaj sól i pieprz.

Dodaj koperek, nałóż na talerze i posyp oscypkiem pokrojonym w cienkie plasterki.

 

Uwaga: Jeśli sos z makaronem byłby zbyt suchy , podlej go odrobiną wody z gotowania