• 200 g mąki tortowej Lubella
• 200 g mąki kukurydzianej
• 300 g wody
• 2 łyżeczki kuminu
• 2 łyżeczki ostrej papryki
• 1 łyżeczka słodkiej papryki
• 1 łyżeczka kurkumy
• 2 łyżeczki soli
• 1/4 łyżeczki pieprzu
• 8 łyżek oleju
W misce wymieszać mąkę i wszystkie przyprawy. Wodę z olejem zagotować i dodać do mąki z przyprawami. Wymieszać dokładnie drewnianą łyżką i lekko wyrobić. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto podzielić na trzy części i rozwałkować na cieniutki placek na podsypanej mąką stolnicy. Pokroić w trójkąty, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 10 minut.