Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkami - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkami    
 
    
        Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkami
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        • mąka Luksusowa 400g (np. Lubella Puszysta )
• masło 200g 
• jajko 1 sztuka
• sól 15g 
• serek ricotta 200g (można zastąpić serkiem kremowym)
• śmietana 36% 100g 
• chrzan 2 łyżki (np.Krakus )
• sok z cytryny do smaku kilka kropli
• sól i pieprz
• rzodkiewki pokrojone na cienkie plasterki 1 pęczek
• koperek
• wędzony łosoś w plastrach 200g
• rzeżucha
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Mąkę utrzyj z masłem i solą. Dodaj jajko i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
 Ciasto na tartaletki rozwałkuj i piecz w temperaturze 1600C na złotobrązowy kolor.
Ubij śmietanę, dodaj do niej sok z cytryny, chrzan, sól i pieprz, a następnie wymieszaj z serkiem ricotta.
 
Wyłóż tartaletki łososiem i napełnij musem z serka ricotta i chrzanu. Na koniec udekoruj rzodkiewkami, rzeżuchą i koperkiem.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.