Pilaw z indykiem - przepis. Przepisy na Dania główne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Pilaw z indykiem
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- masło 2 łyżki
- ryż basmati 150g
- filet z indyka 200g
- cebula 1 średnia szt.
- olej rzepakowy 3 łyżki
- świeże kurki 150g
- natka pietruszki 1 mały pęczek
- sól, pieprz czarny świeżo zmielony do smaku
Sposób przyrządzenia:
Ryż parokrotnie umyć w zimnej wodzie. Następnie ugotować prawie do miękkości w osolonej wodzie i odcedzić.
Filet z indyka pokroić w paseczki, cebulę w kostkę, podsmażyć na jasnozłoty kolor na oleju. Kurki umyć, odsączyć z wody i w całości lub przekrojone na pół dodać do indyka z cebulą. Całość poddusić na patelni przez 3-4 minuty. Dodać przyprawy do smaku, wcześniej ugotowany ryż i masło. Wszystko poddusić przez kolejne parę minut. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać.
Podawać jako samodzielne danie.
Smacznego!

© 2008-2025 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.