Sałatka z komosą ryżową i kurczakiem - przepis. Przepisy na Inne sałatki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Sałatka z komosą ryżową i kurczakiem    
 
    
        Sałatka z komosą ryżową i kurczakiem
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        2 szklanki komosy ryżowej (quinoa) - można ją zastąpić kaszą kuskus lub jaglaną
kostka rosołowa 
140 g boczku
400 g filetów kurczaka
łyżeczka soli
szczypta pieprzu
łyżka masła i oleju rzepakowego
2 owoce awokado
0,5 czerwonej cebuli
75 g świeżego szpinaku                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Komosę ryżową (quinoa) ugotuj z kostką rosołową - zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Boczek usmaż na chrupko (bez dodatkowego tłuszczu, na gorącej patelni) i osusz na ręcznikach papierowych. Filety z kurczaka odsącz, dodaj do nich sól i pieprz i usmaż je na maśle i oleju (po ok. 5 minut z każdej strony). Owoce awokado pokrój w kawałki, drobno posiekaj cebulę. Wymieszaj avocado, cebulę oraz szpinak. Ułuż na wierzchu pokrojonego w plastry kurczaka. Posyp wszystko boczkiem. Podawaj z sosem do sałatek lub dressingiem.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.