•	1 torebka Ryżu Brązowego marki Britta
•	2 filety z tuńczyka 
•	50 g marynowanych kaparów
•	150 ml śmietany lub jogurtu naturalnego 
•	1 cytryna
•	ok. 100 ml oliwy z oliwek 
•	sól i pieprz do smaku
•	bazylia do dekoracji
Filety z tuńczyka opłucz, dopraw solą i pieprzem. Włóż do naczynia żaroodpornego i polej oliwą
 z oliwek. Następnie wsadź go do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Piecz przez około 35 minut. W między czasie ugotuj Ryż brązowy marki Britta według przepisu podanego na opakowaniu. 
Sos: Drobno posiekaj kapary. Śmietanę lub jogurt podgrzej na małym ogniu, cały czas delikatnie mieszając dorzuć kapary. Dopraw pieprzem i limonką do smaku.
Upieczonego tuńczyka, polanego sosem podaj z porcją Ryżu Brązowego marki Britta. Ozdób plasterkami cytryny oraz bazylią.