3-4 banany
2 paczki biszkoptów
1 kostka masła roslinnego
1 zółtko
1/2 szklanki cukru pudru
2 galaretki cytrynowe
1 galaretka brzoskwiniowa
2 łyżeczki kakao
Masło, cukier, żółtko ubić na masę. Dodać banany i uzyskaną masę podzielić na dwie części. Do jedej dodaĆ kakao. Rozpuscic galaretki cytrynowe (w 1 szklane wody 1 galaretkę). Ostudzić . Jedną galaretkę dodać do jasnej a drugą do ciemnej masy. Galaretkę brzoskwiniową rozpuscić wg przepisu na galaretce. Na tortownicy wyłożyć biszkopty. Wylać na nie jasną masę i włóżyć dolodówki. Gdy stępieje wyłożyć na jasną masę biszkopty i wylać ciemną masę. Schować do lodówki aż stępieje. Potem można ułożyć kawałki bananów dla ozdoby i wylać brzoskwiniową galaretkę. Potem odstawić na jaskieś 2h do lodówki. A potem kroić i delektować się pysznym deserem