Pstrąg tęczowy z cebulką w sosie pomidorowym.

Składniki

1 duży filet z pstrąga tęczowego
2 duże cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
przyprawa do ryb
sól, słodka papryka, pieprz ziołowy
troszkę mąki, olej do smażenia i troszkę masła

Sposób przyrządzenia

Filet szybko opłukać w zimnej wodzie
Zdjąć skórę i pokroić na kawałki.

 

Oprószyć filety mąką i przyprawą do ryb wsypując łyżkę do miski z rybą i potrząsając miską.


Na mocno rozgrzanym oleju usmażyć rybę na rumiano.


Wyjąć rybę a wrzucić pokrojona i osypaną resztą mąki cebulę.


Dodać sól, paprykę i pieprz.
Lekko poddusić i dodać koncentrat pomidorowy. Jeśli jest za gęste to dodać 2 łyżki soku pomidorowego.
Poddusić kilka minut i włożyć usmażone filety.
I jeszcze troszkę poddusić. A potem przełożyć filety na drugą stronę i znów kilka minut dusić.


I gotowe. Smacznego!!!