•	300 g sera żółtego, np. Aldamer MSM Mońki w bloku
•	oliwy z oliwek
•	olej rzepakowy
•	3 łyżki octu balsamicznego
•	papryczka chilli, pokrojona w drobne krążki
•	4 ząbki czosnku 
•	kilka gałązek świeżego rozmarynu
Ser żółty kroimy w grubą kostkę. Oliwę mieszamy z olejem rzepakowym i octem balsamicznym. W szerokim słoiku lub innym pojemniku układamy warstwami ser żółty, a pomiędzy warstwami umieszczamy przyprawy: pokrojoną w krążki papryczkę chilli, ząbki czosnku pokrojone na cztery cząstki i gałązki świeżego rozmarynu. Całość zalewamy mieszanką oliwy z olejem i octem, tak aby wszystkie składniki były w niej zanurzone. Następnie zakręcamy wieczko i odstawiamy na 4-5 dni aż ser wchłonie aromat i zapach przypraw.