Ogniste szaszłyki mięsno-warzywne

Składniki

300g mięsa wieprzowego (łopatka, karczek)
3 średnie cebule
2 świeże papryki
10 średnich pieczarek
150g boczku wędzonego
1/4 szklanki oleju
3-4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki Sosu piri-piri marki Tarsmak
majeranek
czosnek granulowany do smaku

Sposób przyrządzenia

Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego, Sosu piri-piri marki Tarsmak i przypraw zrobić zawiesinę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Piec na grillu ok. 20 minut, co jakiś czas obracając.

 

Smacznego!